GOSTI IZ SELA PONOR U POSJETI OPŠTINI TIVAT

/Preuzeto sa sajta Radio Tivta, 20.09. Sonja Štilet/

Tradicionalna akcija „Da i ja vidim more“, u kojoj se đacima iz malih škola sa sjevera Crne Gore omogućava boravak na Tivatskoj rivijeri, počela je danas u organizaciji Dječijeg saveza Tivta a nastavak je njihovog projekta „Malim školama u pohode“. Predsjednik Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac bio je danas domaćin ovim gostima.Četiri učenika područnog odjeljenja OŠ “Mahmut Adrović” iz sela Ponor, sa učiteljima Mirhadom Adrovićem i Denisom Rastoderom kao i direktorom matične škole iz Petnjice, Rifatom Ramčilovićem, danas je posjetilo Međunarodnu školu „ Knightbridge“, nakon čega ih je primio i predsjednik Opštine, Siniša Kusovac. Nakon što je gostima uručio simbolične poklone ,on je pohvalio sve dosadašnje akcije i programe Dječijeg saveza Tivta, i mališanima iz sela Ponor uputio poruke:

I mi smo počastvovani i zahvaljujemo se vama što ste došli kod nas da nas upoznate i uživate u ovom primorskom ambijentu . Pošto mi odrasli već imamo svoje prepoznate puteve ja ću vama malima dati savjet i poručiti da morate što više upoznavati svoju zemlju i da što više toga od nje vidite. Jer onoliko koliko vidite, toliko ste bogatiji. Znanje koje stičete i sve te doživljaje koje imate u svojim glavicama je bogatsvo koje vam niko ničim ne može uzeti. Zato radite na tome i ubuduće“.

Rifat Ramčilović, direktor škole „Mahmut Adrović“u Petnjici koja postoji i radi već 106 godina, se zahvalio predsjedniku Opštine Tivat, Siniši Kusovcu, i Slavici Vulanović ispred Dječijeg saveza Tivta i uručio prigodne poklone koje je škola iz Petnjice pripremila za Opštinu Tivat. Ramčilović je takođe predao zahvalnice svim prijateljima i sponzorima akcije „Malim školama u pohode“ a to su: Opština Tivat- Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti, Radio Tivat, Adriatic Marinas, Knightbridge school, „Koložunj“ doo , MK „Da Qui“ i prodavnicama “Lisca“ i „Bellissima“. Direktor škole iz Petnjice je pozdravio domaćine:

Hvala vam što ste nas pozvali da budemo vaši gosti, što ste se i u predhodnoj akciji „Malim školama u pohode“, kao i u ovoj sada, sjetili nas sa krajnjeg sjevera naše zemlje. Slavica Vulanović je osoba koja sa svojom NVO ima izuzetne i zanimljive programe i planove kojima animira, podržava djecu i pomaže im. Posebno mi je drago što će se naši mališani prvi put susresti sa ovakvom sredinom , sa morem, Bokom i Tivtom . Siguran sam da će se naši učenici i njihovi učitelji vratiti kući prepuni doživljaja i prepuni ljepote ovog kraja, ljepote svoje države koju, na žalost, ne bi možda upoznali da nije dobrih ljudi , da nije vas u Opštini, da nije Slavice Vulanović i njenih prijatelja.“, rekao je Rifat Ramčilović danas na prijemu kod predsjednika Opštine.

Naša akcija „Malim školama u pohode“ traje punih 20 godina u okviru koje smo obišli čak 25 malih škola u Crnoj Gori sa po jednim, dva, tri, najviše četiri đaka„, istakla je Slavica Vulanović iz Dječijeg saveza. “ U NVO „Djeca Tivta“ radi čitav tim saradnika – profesora, ljekara, umjetnika, književnika, novinara , koji su uvjek tu da zajedničkim snagama odradimo sve kako treba. Tu je i Opština Tivat i Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti, koji nam uvijek izlaze u susret. Hvala svim donatorima i sponzorima koji prepoznaju ovu akciju kao važnu i koji nam pomažu da je realizujemo svih ovih godina.“ 

Za danas poslijepodne je planiran odlazak na plažu a nakon toga i obilazak marine Porto Montenegro. Sutra će gosti iz sela Ponor ići u vožnju brodom kroz Tivatski zaliv i nakon ručka detaljnije obići grad. Trodnevni boravak mališana iz Ponora na moru su pomogli Opština Tivat ,Sekretarijat za kulturu i društvene djeltnosti, hotel “Kamelija”, Međunarodna škola “Knightbridge”, AMD “Pionir”, “Una” doo, restoran “Big ben” i poslastičarnica “Minjon”.

 

Komentariši