8.11. OTVORENA IZLOŽBA „GRADU S’ OSMJEHOM“

/preuzeto sa sajta Radio Tivta, autorke Sonje Štilet/

 

Izložba likovnih radova “Gradu s osmjehom” svečano je otvorena sinoć u foajeu tivatskog Centra za kulturu, bojeći tmurne jesenje dane optimizmom i iskrenim i toplim  dječijim impresijama o mjestu u kojem žive. Prepoznatljivi primorski motivi – barke, brodice, svetionici, obale, zalasci i izlazci sunca, duge i zvijezde na nebu nad ovim čarobnim gradom u Boki- imaju posebnu ljepotu kad prođu kroz dječije srce.

110 likovnih poruka Tivćanima i Tivtu za rođendan uputili su učenici osnovnih škola “Drago Milović” i “Branko Brinić”, SMŠ “Mladost”, mališani vrtića “Bambi” i Medjunarodne škole „Knightsbridge“, kao i mladi sa posebnim potrebama iz Evropskog doma Tivat, a sve ih je okupio organizator Dječiji savez Tivta.

Brojnu publiku na otvaranju izložbe a posebno autore radova, pozdravila je sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti, Dubravka Nikčević:

Draga djeco, autori divnih radova koji su izložene u ovom prostoru, ovo je najljepši poklon koji ste mogli da uručite vašem gradu za rođendan . Šetajući foajeom Centra za kulturu i gledajući vaše slike , primjećujem veliko bogatstvo mašte, raskošan talenat i zavidan nivo likovnog izražavanja.

Mogu slobodno da kažem da naš grad ima mlade generacije na koji možemo da računamo kada je u pitanju likovna umjetnost, koji znaju i umiju ne samo da prepoznaju ljepotu okruženja , već i da imaju želju da direktno učestvuju u njegovom kreiranju . Nadam se da će neko od vas krenuti stopama umjetnosti , da ćemo među vama možda imati nekog akademskog slikara, i da ćemo nekad imati priliku da otvaramo vaše autorske izložbe u ovom gradu.

Hvala vam što ste nam ukazali čast da uživamo u tome što ste uspjeli da vaša osjećanja bojama prenesete na crteže i hvala organizatoru koji je uspio da vas okupi. U skladu sa nazivom ove izložbe “Gradu s osmjehom”, želim vam svima da budete stalno srećni i nasmijani !“

Sinoćni događaj su violinom muzički obojile Pavla Petrović i Sofia Franović ,učenice tivatske Muzičke škole, a program je vodila Jana Mrvaljević, učenica SMŠ Mladost.

Organizovanje izložbe Dječijeg saveza su pomogli Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti, Centar za kulturu i JU Muzej i galerija a postavku uradili Milica Krivokapić i Zoran Kruta.  Izložba se može pogledati do 12. novembra.

Komentariši