Obilježen Međunarodni dan dječje knjige

Sinoć je u Gradskoj biblioteci upriličeno druženje pod nazivom ”Dobro došli u svijet knjige”. Gost večeri bio je poznati dječji pjesnik Dragiša L.Jovović iz Podgorice, dobitnik prestižnih nagrada. Povod je obilježavanje Svjetskog dana dječje knjige, koji se od 1967. godine proslavlja 2.aprila.

Učenici OŠ ”Drago Milović”, koje je pripremila profesorica Marija Golub,  govorili su stihove pjesnika Jovovića, koji osim poezije piše prozu, drame i aforizme. Njegova su djela u antologijama, udžbenicima i u almanasima, a prevedena su na više svjetskih jezika. Sa učenicima je razgovarao o poeziji, ljubavi, putovanjima i knjigama.

“ Dugo sam se bavio sportom i bio sportski radnik. Ja sam imao jednu svesku pjesama koju sam nosio sa sobom i dopunjavao s vremena na vrijeme. Moj drug, koji je bio košarkaški trener, krijući mi uzmu tu svesku i pokaže je jednom piscu i tada se oni dogovore da oštampaju prvu knjigu. Eto tako se to desilo, sasvim slučajno, inače sumnjam da bih ja objavljivao”- kazao je pjesnik . /zavilježeno na Radio Tivtu/.

/fotografije Željko Perković/

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s